Lille Blå og bløtkaka

Kjell_lilleblaa

Lille Blå er et underfundig lite skogtroll; knall blå fra nesetipp til halestuss, men for øvrig helt lik deg og meg. Den eneste forskjellen er kanskje at han er enda mer glad i bløtkake med blåbærsyltetøy enn oss, skjønt hvem vet? Lille Blå sitt hus finner du i et værslitt eiketre, like ved der du bor. Hvis du ikke har oppdaget døra hans, er det bare fordi du ikke har sett godt nok etter. I så fall er det en trøst at du kan møte ham i Dårekisten Teater.

I denne forestillingen inviterer Ulrik Mus til fødselsdagsselskap. Det kribler av forventninger i Lille Blå, og mest av alt gleder han seg til å spise bløtekake med Blåbærsyltetøy. Ingen ting i verden smaker bedre, syns Lille Blå. Så hva tror du skjer når Lille Blå blir bedt om å passe på kaka? – Igjen en historie full av forviklinger og pussigheter, men først og fremst om hvor viktig det er å ha gode venner.

Vist i NRK: I 1983 ble serien om LILLE BLÅ vist i NRK, Barne-TV, samtidig som Teateret reiste landet rundt med ”live-fremføring”  av forestillingene.  –  Alle forestillingene ble etter hvert ”tatt av plakaten” med unntak av LILLE BLÅ OG BLØTKAKA . I 2007 ble LILLE BLÅ OG SPILLEDÅSEN tatt opp igjen, og disse  to forestillingene har senere utgjort kjernen i Dårekisten Teater sitt repertoar.

I desember og første halvdel av januar spilles juleversjonen av forestillingen med tittelen LILLE BLÅ OG DET STORE JULESELSKAPET. Dette kan du lese mer om under JULEFORESTILLINGER.

Les mer